TOWNHOUSE REFORM PROJECT

This is the project of the integral reform of a semi-detached house located in a municipality near the city of Barcelona.

The objective was to renovate and modernize the house to adapt it to the style of the new owners.

The kitchen, main bathroom and the toilet located on the ground floor were reformed and redistributed.

Doors and cupboards, before dark, were replaced by white joinery that gave a great feeling of luminosity and spaciousness.

The parquet floor was replaced by a laminated floor of great length and width, in light colour, to create a spacious environment. This type of laminate is very resistant to any shock and humidity, so it was decided to use it in kitchen and bathrooms to give continuity to the spaces.

All the exterior joinery was replaced by aluminium joinery with thermal bridge break to achieve a great isolation and, at the same time, reach robustness and resistance to any type of intrusion.

The air conditioning installations were renewed to make them more efficient and the electrical installation was completely revised.

Finally, artificial turf was installed in the garden to achieve savings in water consumption and a perfect appearance, at any time of the year, with minimal maintenance.

IMAGE GALLERY: